Viszlát Pára, helló VR fitnesz!

Kiegészítők, Quest 2, VR, VR Fitnesz -

Viszlát Pára, helló VR fitnesz!

Ez az első, amire szükséged van, ha kényelmesebben szeretnél edzeni a virtuális valóságban!

Saját tapasztalatok alapján, és az olyan intézmények kutatásai alapján, mint a VR Institute of Health & Exercise, VR kiválóan alkalmas fitnesz célokra. Az immerzív élmények elfeledtetik velünk, hogy edzünk, és sokkal inkább játékként fogjuk fel a mozgást, ami sokak számára teszi hatékony és szórakoztató edzésmóddá a VR-t.

VR boxing

Az olyan mozgásintenzív játékok, mint a Beat Saber, a Synth Riders, vagy épp a The Thrill Of The Fight box-szimulátor amellett, hogy kiváló szórakozást biztosítanak, jelentős mennyiségű kalóriát is égetnek. Míg a hagyományos ritmusjátékok, mint a nagy favorit Beat Saber percentként 6-8 kalóriát égetnek – ez megfelel a teniszezésnek -, addig pédául box közben percenként 8-10 kalóriát használunk, ami megfelel annak, mintha a való életben egy evezőgépen edzenénk.

Remek hírek, beleugrottunk az edzésbe, viszont elég hamar szembesülünk több komoly problémával, ami pedig az intenzív mozgás közben zavaró vagy akár veszélyes is lehet. Intenzív mozgás közben óhatatlanul elkezdünk izzadni, ami egyrészt gyári Quest 2 arcpárnánkra nincs túl jó hatással, így az első dolog, amire szükségünk lesz, az egy szilikon arcmaszk – amit az új Quest 2 csomagolásában ugyan találunk, de nem árt beszerezni belőle több cseredarabot is.

A következő nehézség, amivel szembesülni fogunk, az a headset szellőzése, ami a gyári arcmaszk esetében sajnos elég gyatra, így edzés közben még viszonylag kisebb mozgást igénylő játékok esetében is párásodás, és fokozott izzadás várható. Ezekre a problémákra kínálnak megoldást az alábbi 6 az 1-ben arcvédő csomagok:

AMVR 6in1 INFUZE.hu

Ezekben több hasznos kiegészítő és kényelmi megoldást találhatunk, amik segítségével jobban elmerülhetünk az edzésben – vagyis a játékban! Jó edzést!

 


Szólj hozzá