A Quest 3 megérkezett Magyarországra!

Meta, Metaverzum -

A Quest 3 megérkezett Magyarországra!

Az INFUZE.hu kínálatában október végétől elérhető az új Meta Quest 3 VR és MR headset!

 Quest 3 INFUZE 

A világ legnépszerűbb VR szemüvegének, a Meta Quest 2-nek az utódja, újgenerációs, Snapdragon XR2 Gen 2 chip van, ami erősebb GPU-t, valamint gyorsabb memóriát kínál, lehetővé téve a simább VR élményt, a magasabb felbontású textúrák megjelenítését és rövidebb várakozási időket az alkalmazások betöltésekor.

Különösen jó hír, hogy az új headset támogatja az Xbox felhőalapú játékait, ami azt jelenti, hogy a felhasználók képesek lesznek elérni az Xbox Game Pass szolgáltatás címeit. Így a játékosok kivetített VR környezetben élvezhetik az Xbox játékokat óriási képátlóval, ami egy teljesen új és immerszív élményt nyújthat.

A Meta Quest 3 egyik legfontosabb újdonsága, hogy a virtuális valóság (VR) mellett már a kevert valóság (MR) is sokkal magával ragadóbb módon, színesben jelenik meg, valamint a mélységérzékelő kamerának köszönhetően sokkal realisztikusabban „láthatunk át” a szemüvegen.

Most pedig következzenek az adatok a teljesség igénye nélkül:

Kijelzők felbontása: A headset két darab 2064x2208-as felbontású LCD kijelzővel rendelkezik, ami remek képminőséget ígér (4K).

Képfrissítési arány: A natív képfrissítési arány 90 Hz, ami garantálja a sima és kényelmes VR-élményt.

Beépített kamerák: A készülék két beépített RGB kamerával és egy mélységérzékelő kamerával rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy valós idejű képet láss a környezetedről anélkül, hogy le kellene venned a headsetet. Ez segíthet a valós és virtuális világ közötti sima átmenetben, és lehetővé teszi a még immerzívebb kevert valóság élményt.

Kevert valóság (MR): A Quest 3-ban kiemelt szerepet kap a kevert valóság, amely során digitális elemeket vetíthetünk ki a valós környezetünkre. Ez a funkció különböző lehetőségeket nyit meg, például játékokban vagy oktatási alkalmazásokban, valamint azáltal, hogy digitális információkat és interakciókat hozhatunk létre a valós térben.

Üzemidő: A Quest 3 átlagosan valamivel több mint 2 órás üzemidővel rendelkezik. Ez természetesen a használt alkalmazások és beállítások függvényében változhat.

Elemek a vezérlőkhöz: A Meta Quest 3 vezérlői sima AA elemekkel működnek, amelyek könnyen cserélhetők.

Tárhely: A készülék elérhető lesz 128 GB-os és 512 GB-os tárhellyel is.

Visszafelé kompatibilitás: A Meta Quest 3 visszafelé kompatibilis, ami azt jelenti, hogy gond nélkül futtatja a Quest 2 játékait. Ez lehetővé teszi a korábbi tartalmak további élvezetét a frissített hardveren.

PC-csatlakozás: A készüléket rá lehet csatlakoztatni egy PC-re, így lehetővé téve a Steamen elérhető VR-játékok futtatását. Ez kiterjeszti a játéklehetőségeket, így a hardcore PC játékosok is kihasználják azt a VR-élményt. 

Végül pedig nézzétek meg a Meta kedvcsináló videóját, és iratkozzatok fel hírlevelünkre, hogy elsőként juthassatok hozzá!

 


Szólj hozzá