Szórakoztató kalóriaégetés: a VR fitnesz új távlatokat nyit a mozgásban

Szórakoztató kalóriaégetés: a VR fitnesz új távlatokat nyit a mozgásban

Manapság az egészségtudatos életmód, a helyes táplálkozás és a rendszeres sport központi szerepet tölt be az emberek életében. Minőségi alapanyagok közül igyekszünk válogatni és próbálunk minél többet mozogni. De megtalálni a számunkra legideálisabb edzésformát talán mindezek közül az egyik legnehezebb feladat. Az időnk kevés, a kezdeti lelkesedés pedig sokszor hamar lankad. 

Épp készültél kimenni futni, de leszakadt az ég? Unod már a szokásos edzős videókat, és egyre több kifogást találsz, hogy ma miért nem mozogtál? Garantáljuk, hogy VR fitnesznek köszönhetően egy lustálkodós sorozatnézős este helyett is inkább edzeni lesz kedved!

 

(fotó: Supernatural)

Nem beszélve arról, hogy valljuk be, sokakat az tart vissza az edzőtermektől vagy csoportos foglalkozásoktól, hogy szégyenlősek, nem szeretik a tükörben nézni magukat, és úgy általában nem hisznek magukban eléggé. A mozgás örömét azonban nem szabad lebecsülni, és nem hagyhatjuk, hogy mások véleménye határozza meg a sporthoz való hozzáállásunkat, azt pedig végképp nem, hogy saját magunk által felépített akadályokba ütközzünk.

 

A Meta Quest 2 egy olyan világba kalauzolhat minket, ahol változatos mozgásformák közül válogathatunk az otthonunk kényelmében, és szórakozás közben, észrevétlenül égetjük a kalóriákat. A fitnesz úgy válhat az életünk részévé, hogy előtte elképzelni sem tudtuk, hogy valaha képesek leszünk rendszeresen sportolni.

 

Amint felveszed a készüléket, egy másik világban találod magad, és rengeteg lehetőség áll rendelkezésedre a különböző és változatos mozgásformákhoz. Ha boxolni támad kedved, akkor irány a ring, ha táncolni vágysz, akkor pedig akár saját virtuális edződ is lehet, aki segít formába lendülni. Sőt, akár a szobabicikliden ülve is egy tengerparti úton találhatod magad, ahol valljuk be őszintén, kellemesebb tekerni, mint a saját nappalinkban.

 

A VR fitnesznek köszönhetően javul az állóképesség, az izomzat erősödik és kellő kitartással a mérleg is egyre kevesebbet mutathat.

 

A Quest 2 termék még kényelmesebb viseletéhez ráadásul számos fejpánt közül is válogathatsz, amelyek egyenletes terhelést biztosítanak és teljes mértékben illeszkednek a fejformádhoz.

 

VR fitneszhez is használható fejpántok:

 

 

 

Bizony jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy mennyire zavaró VR fitnesz során, ha az intenzív mozgás közben izzadunk? Az izzadás nem csupán kényelmetlenséget okozhat, de a készüléknek sem tesz jót. Ezért fejlesztették ki azokat a készleteket, amelyek biztosítják az arc szellőzését, az izzadtságálló arcpárnákat pedig könnyű tisztítani is.

 

Kedvenc sporthoz is ideális arcmaszkjaink, amelyek tartalmaznak arcpárnákat, szellőzőket, orrtakarókat és lencsevédőt:

 

 

 

Ha pedig már aktív VR sportoló vagy, vagy csak szeretnéd magad még nagyobb kihívások elé állítani, akkor szerezd be ezeket a kontrollersúlyokat! A feladatok nehézsége így mit sem változik, de még több kalóriát égethetsz, és még gyorsabban fejlődhetsz!

 

Próbáld ki Te is a VR-fitneszt, és változtasd meg a mozgáshoz való hozzáállásod! Hiszen nincs is jobb annál, mint amikor szórakozás közben teszünk az egészségünkért.

 

 

Van már Quest 2 készüléked, de csak most ismerkedsz a VR fitnesz világával? Mi ezeket az applikációkat és játékokat ajánljuk:

 

  • Les Mills bodycombat – Egy igazi kiadós edzés a világ vezető fitneszvállalatától.
  • FitXR – Aerobik és tánc a csoportos órák energiájával, mégis az otthonod kényelmében.
  • The Thrill of the Fight – A VR boxolás atyja, ami feszültséglevezetésnek sem utolsó!
  • Creed – Olyan érzés, mintha egy videojátékkal játszanál, de úgy éget, mint egy edzés.
  • Beat Saber – Egy szívdobogtató VR-ritmusjáték, ami semmihez sem hasonlítható.
  • Synth Riders – Egy kicsit akció, egy kicsit tánc, egy kicsit ritmus, és nagyon zene!

 

Ha pedig szeretnél látni egy igazán motiváló történetet, akkor nézd meg  Chesney Mariani útját, akinek túlzás nélkül állíthatjuk, hogy tényleg megváltozott az élete a VR fitnesznek köszönhetően.


Szólj hozzá