8 nagyszerű alapjáték a Meta Quest 2 VR headsethez

8 nagyszerű alapjáték a Meta Quest 2 VR headsethez

Az alábbiakban összegyűjtöttünk Nektek néhány játékot, amelyek személyes tapasztalataink szerint a legjobb élményt nyújtják a virtuális valóságban. Kezdőknek kötelező lista, de régi motorosok is meríthetnek ötletet, vagy esetleg újra felfedezhetnek egy-egy játékot.

 

Resident Evil 4 VR – Most ingyen jár a Quest 2 készülékhez az INFUZE.hu-nál!

A VR-platformok felé való ugrás határozottan új életet adott ennek a klasszikusnak a Resident Evil franchise-ban. Még mindig teljesen megértjük, hogy anno miért lett ekkora sláger ez a játék. 

Amellett, hogy az akciót saját nézőpontba helyezi, a Resident Evil 4 VR jelentősen növeli a feszültséget azáltal, hogy sok olyan műveletet, amely csupán egy gombnyomás lenne, most a kézi erőnkre bízza. Ilyen például az újratöltés, ahol több sikertelen próbálkozás is szükséges lehet ahhoz, hogy „pánik nélkül” folytassuk a játékot.

 

Beat Saber - Egy szívdobogtató VR-ritmusjáték, ami semmihez sem hasonlítható.

 

Alapszinten a Beat Saber egy viszonylag egyszerű játék, ahol a bejövő kockákat meghatározott irányokba kell átvágnunk a dal ritmusára. Azonban, mint a legtöbb ritmusjáték, a Beat Saber-t könnyű elkezdeni, de nagyon nehéz igazán jól játszani, ami miatt egyenesen könyörtelenné és izzasztóvá válik a magasabb nehézségi szinteken.

A Beat Saber ingyenes dalok meglévő könyvtárát tartalmazza, de olyan népszerű előadók dalaival is elérhető, mint Skrillex és Billie Eilish, amelyek külön-külön vagy egy csomag részeként megvásárolhatók. Sőt, akár már saját dallamokat is hozzáadhatunk a listánkhoz!

 

 Dance Central VR – Táncold le a kalóriákat a VR-ban!

A Harmonix az a stúdió, amely elhozta nekünk a Rock Bandet és a Guitar Hero-t, tehát pontosan tudja, hogyan lehet úgy nevetségessé tenni minket a saját nappalinkban, hogy közben hihetetlenül menőnek érezzük magunkat.

A játék 32 dalt és számos remixet tartalmaz, amelyek több korszakot ölelnek fel és keverik a műfajokat a 80-as évek hiphopjától a modern alternatíváig. Egy tucat DLC-dal is elérhető, azonban az áruház már nem kap frissítéseket, és jelenleg nincs mód saját frissítésre, ellentétben a Beat Saberrel.

A Dance Central VR messze a legaktívabb játék a listánkon, és még egy kezdetleges beépített fitneszkövető funkcióval is rendelkezik, amely durva becslést ad az elégetett kalóriákról.

  

The Climb 2

 

A Climb 2 tizenkettő, folyamatosan növekvő nehézségű csúcsot mutat be négy különböző környezetben, az alpesi hegyláncoktól a városi látképekig. Minden emelkedő több útvonalat tartalmaz a csúcsra, valamint egy pontozási rendszert, így a legjobbak legjobbjai ellen versenyezhetünk egy globális ranglistán.

A játék mechanikája egyszerű és intuitív – a kezünket használjuk a markoláshoz, maga a mászás pedig teljesen természetes mozgás érzetét kelti. Bár nem kifejezetten fitnesz-orientált, viszont annál izgalmasabb.

A The Climb 2 szezonális eseményeket is tartalmaz, amelyek néhány havonta váltják egymást.

 

Superhot VR

 

A Superhot VR a legjobb John Wick videojáték, amely nem John Wickről szól. Csakúgy, mint a nem VR elődje, a Superhot VR is folyamatosan felülmúlja az olyan forgatókönyveket, amikor egyetlen golyó is megölhet – egyetlen csavarral. Az idő csak akkor halad előre, ha mozogsz.

A Superhot VR valójában egy kirakós játék, ahol a golyók és a környezet alkotják a darabokat. Igazi kihívást jelent, hogy kreatív kiutakat találjunk az olyan nehéz helyzetekből, ahol reménytelenül lemaradtunk. Kifogytak a golyók? Dobd el a fegyvert. Nincs fegyvered? Kapj el egy bejövő golyót a levegőből, és dobd a rosszfiúkra.

 

In Death: Unchained

 

Tedd a Dark Soulst VR-környezetbe, és párosítsd kedvenc roguelike-oddal, és máris összefoglaltad az In Death: Unchained játékmenetét. A történet egy kicsit karcsú, és a nehézségek is teljesen brutálisak, de az In Death: Unchained egy olyan igazi büntető játék, amihez mindig visszatérsz. Míg a harc az íjakra és a különböző típusú nyilakra korlátozódik, az In Death: Unchained abban jeleskedik, hogy a fegyverei hihetetlenül valódi érzést keltenek a lövöldözésben.

Míg az eredeti In Death a HTC Vive és az Oculus Rift számára készült, az Unchained egy remake, amelyet kizárólag az Oculus Quest 2-höz készítettek. 

 

Tetris Effect: Connected

 

Bár a Tetris Effectet VR nélkül is játszhatod, ez a felturbózott verzió különbözik minden mástól, amit korábban tetrisz név alatt tapasztaltál. A Tetris Effect alapvető lényege változatlan marad, de a Tetris Effect VR-t a zenei ritmusok és az élénk színek eufórikus kombinációja is mozgatja. Ez azt jelenti, hogy a hangulat változhat az intenzívtől a meditatívig, attól függően, hogy melyik szinten játszol. A VR-komponens mélységet és dimenziót ad minden szinthez, és a perifériát olyan látványokkal és hangokkal zárja be, amelyektől a Tetris Effect VR határozottan egyedi és különleges élmény nyújt.

 

Cities: VR

A hihetetlenül népszerű Cities: Skylines, Cities: VR okos VR adaptációja új perspektívát ad a városépítési szimulációkhoz, mivel lehetővé teszi a dolgok madártávlatból történő kezelését egészen a gyalogos szintig. Ha eddig még nem építettél virtuális várost, ez egy tökéletes kezdés, de az eredeti játék rajongói is garantáltan imádni fogják a Cities: VR-t. 

 

Ha pedig először inkább a VR fitnesz világával ismerkednél, akkor ezeket az applikációkat és játékokat ajánljuk:

 

  • Les Mills bodycombat – Egy igazi kiadós edzés a világ vezető fitneszvállalatától.
  • FitXR – Aerobik és tánc a csoportos órák energiájával, mégis az otthonod kényelmében.
  • The Thrill of the Fight – A VR boxolás atyja, ami feszültséglevezetésnek sem utolsó!
  • Creed – Olyan érzés, mintha egy videojátékkal játszanál, de úgy éget, mint egy edzés.
  • Synth Riders – Egy kicsit akció, egy kicsit tánc, egy kicsit ritmus, és nagyon zene!

 


Szólj hozzá